UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Poll: De nieuwe cliëntprofielen gaan de wijkverpleging enorm helpen

  De Nederlandse Zorgautoriteit werkt in een experiment aan een bekostiging op basis van cliëntprofielen. Deze manier van bekostigen moet maatwerk stimuleren in de contracten en het draagt volgens de NZa bij aan het voorkomen van zorg, het versterken van innovatie en het stimuleren van eigen regie en zelfredzaamheid.

 • ‘Passende zorg zonder zorgzame wijken is dweilen met de kraan open’

  Goede ideeën van zorgprofessionals belanden vaak op de plank. Daarom zocht verpleegkundige Jef Mol het in een bestuurlijke carrière. “Als bestuurder probeer ik te voorkomen dat die route nodig is. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat als bestuurders zorgprofessionals de ruimte geven, de zorg een stuk verder komt in de benodigde transformatie”, vertelt de Thebe-bestuurder in deze aflevering van De eerste honderd dagen.

 • Econoom Jos Blank voorspelt ‘apocalyps van de ziekenhuiszorg’

  Als de ziekenhuizen blijven voortgroeien als ze nu doen, zullen ze bij de aanhoudend krappe arbeidsmarkt een veel te grote druk op de arbeidsmarkt gaan leggen. Dat betoogt bijzonder hoogleraar productiviteit van de publieke sector en directeur van IPSE Studies, Jos Blank.

 • Werkgevers ervaren drempels bij opleiden orthopedagoog-generalist

  Werkgevers willen meer orthopedagogen-generalist opleiden, maar moeten de opleiding zelf bekostigen. De overheid vergoed deze namelijk niet. Bekostiging ervan belemmert werkgevers om meer orthopedagogen-generalist een plek te bieden. Dit meldt Nivel. 

 • Gemeenteraad Leeuwarden: politiek aan zet voor herinrichting jeugdzorg

  De gemeenteraad van Leeuwarden wil dat politiek Den Haag het jeugdzorgstelsel gaat herinrichten. Eerdere pogingen tot efficiëntere jeugdzorg hebben alleen maar geleid tot hogere kosten. Leeuwarden leed vorig jaar 11 miljoen euro verlies op het jeugdzorgbudget: er werd niet 50 miljoen, maar ruim 60 miljoen uitgegeven aan jeugdzorg. Maar op een parlementaire enquête over de jeugdzorg is recentelijk nog een negatief antwoord gekomen vanuit Den Haag. Dit meldt Omrop Fryslân. 

 • MIND Summer Ride 2024: van zonsopgang tot -ondergang op de fiets

  Tijdens de MIND Summer Ride op donderdag 20 juni 2024 gaan fietsers van zonsopgang tot zonsondergang zo ver mogelijk een fietsrit maken om aandacht te vragen voor de mentale gezondheid van Nederlanders. De deelnemers halen hiermee geld op voor stichting MIND. Dit meldt MIND. 

 • VGN: gehandicaptenzorg dreigt te verschralen door Wlz-bezuinigingen

  Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) waarschuwt voor flinke verschaling van de gehandicaptenzorg door bezuinigingen die in 2025 doorgevoerd worden. Het gaat om bijna 200 miljoen euro. VGN noemt de gevolgen hiervan desastreus. Dit meldt de brancheorganisatie voor de gehandicaptenzorg.

 • Verdere verspreiding van mazelen in Europa; 64 in Nederland

  Het aantal besmettingen met mazelen in Europese landen neemt snel toe. Tussen maart vorig jaar en eind februari dit jaar zijn zeker 5770 gevallen vastgesteld. Minstens vijf mensen zijn aan de mazelen overleden. De Europese gezondheidsdienst ECDC noemt het ontmoedigend dat er uitbraken zijn van ziektes die met vaccins voorkomen kunnen worden.

 • Gezondheidsprogramma’s zorgverzekeraars te duur en op de schop

  Eerder jaar stopte zorgverzekeraar Menzis met het gezondheidsprogramma Samen Gezond. Vorige week maakte a.s.r. bekend haar Vitality-programma aan te passen. De eigen bijdrage voor verzekerden verdwijnt, maar tegelijkertijd wordt er flink ingeleverd op hun bonussen. Gebruikers zijn teleurgesteld, maar volgens psychologisch onderzoeker David de Buisonjé zijn deze fitprogramma’s echt te duur voor verzekeraars: ze moeten erin investeren, maar plukken de vrucht er niet van. Dit meldt NOS.

 • Verkennend onderzoek OVV naar veiligheid asielkinderen

  De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) begint een verkennend onderzoek naar de veiligheid van kinderen in de Nederlandse asielketen. De raad maakt zich zorgen over de leefomstandigheden van kinderen in de asielketen, in het bijzonder over hun veiligheidssituatie op opvanglocaties.

meer nieuws