UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • LHV stelt stemming over het IZA uit

  Op de agenda van de vergadering op 29 november staan de randvoorwaarden die nog nodig zijn om tot ondertekening te komen. De stemming is uitgesteld tot 15 december.

 • Aantal nieuwe coronagevallen daalt steeds langzamer

  Het aantal positieve coronatests daalt steeds langzamer. In de afgelopen week heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 5155 bevestigde besmettingen geregistreerd. Dat is 4,8 procent minder dan de week ervoor, de langzaamste daling in zes weken tijd.

 • Aantal opgenomen coronapatiënten licht gestegen

  Het aantal mensen met corona in de ziekenhuizen loopt weer iets op, na een lange leegloop. Ziekenhuizen behandelen momenteel 657 mensen die positief getest zijn op het coronavirus.

 • Vrouwen met Premenstrueel Syndroom zijn gevoeliger voor verslaving

  Verslavingsarts Rouhollah Qurishi (61) verdedigt vandaag zijn proefschrift. Hij deed een casestudie rondom een verslaafde vrouw op zijn spreekuur die aan het afkicken was. Zij gaf aan dat haar zucht naar heroïne telkens toenam de dagen vóór haar menstruatie. Met zijn verdere onderzoek toont hij aan dat er inderdaad een verband bestaat tussen verslaving en het Premenstrueel Syndroom. Daar kan bij de behandeling rekening mee gehouden worden. Dat meldt het Radboudumc.

 • LUMC start met bevriezen van tumorcellen als nieuwe botkankerbehandeling

  Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) biedt sinds kort het bevriezen van tumorcellen (cryo-ablatie) aan als nieuwe behandelmethode voor botkanker. Daarmee is het LUMC het eerste centrum in Nederland dat deze techniek inzet voor botkanker. Dit biedt uitkomst voor botkankerpatiënten die niet geopereerd kunnen worden. Dat meldt het LUMC. 

 • Wat kun je doen bij een maandenlange wachtlijst voor cliëntondersteuning?

  Stel: je hebt zorg nodig en wil daarvoor een Wmo-aanvraag doen. Omdat dat best ingewikkeld is, wil je graag hulp van een cliëntondersteuner. Nu heb je van de gemeente te horen gekregen dat daar een wachtlijst voor is. Je bent pas over een aantal maanden aan de beurt. Ieder(in) helpt je verder.

 • Groenere keuzes zijn voor mensen met een beperking lang niet altijd een optie

  Groenere keuzes zijn voor mensen met een beperking lang niet altijd een optie. Vaak omdat het simpelweg niet kan, soms doordat een groenere keuze ook een duurdere keuze is. Hoe toegankelijk zijn duurzame keuzes voor mensen met een beperking? Gisteravond was Illya Soffer, directeur van Ieder(in), te gast in de uitzending van Pointer (KRO-NCRV) om een toelichting te geven op dit onderwerp. Dat meldt Ieder(in).

 • Lichte stijging aantal tuberculose-patiënten

  In 2021 waren er in Nederland iets meer meldingen van mensen met tuberculose ( tbc (Tuberculose)) dan in het jaar ervoor: 680 tbc-patiënten ten opzichte van 622 in 2020. Het aantal van 2021 is wel lager dan in 2019 (754 patiënten). Daarmee past het aantal patiënten, ondanks de lichte stijging in 2021, bij de ontwikkeling van de afgelopen twintig jaar dat in Nederland steeds minder mensen tuberculose hebben. Dat meldt het RIVM.

 • Twitter stopt met handhaven regels tegen desinformatie over corona

  Twitter heeft zijn eigen regels tegen desinformatie over het coronavirus losgelaten. Het platform "handhaaft zijn beleid rond misleidende informatie over covid-19 niet langer, met ingang van 23 november".

 • 22 jaar celstraf en tbs geëist tegen Almelose kruisboogschutter

  Tegen de Almelose kruisboogschutter Kenzo K. (30) heeft het Openbaar Ministerie dinsdag een celstraf van 22 jaar en tbs met dwangverpleging geëist. De officier van justitie sprak van een horrorscenario.

meer nieuws