UNIT4EuroMoversPC WareESMEPlanning ITSDB GroepOKITENTE NV
HerstelHotel DE KIMErnst&YoungConQuaestorPGGMOKIGulimexVolker WesselsMercuri UrvalIMTECHCapGemini

Nieuws

 • Tbs met dwangverpleging voor psychotische man die huisarts neerstak

  De 39-jarige man die op 21 februari een huisarts bijna fataal neerstak, heeft tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Hij is de huisarts ook een schadevergoeding van 75.000 euro verschuldigd. De man is volledig ontoerekeningsvatbaar en hoeft daarom niet de gevangenis in. Dit meldt Skipr. 

 • Zorggroep Alliade zet samenwerking met uitzendbureau Ultracare stop

  Na Jeugdhulp Friesland stopt ook Zorggroep Alliade de samenwerking met omstreden uitzendbureau Ultracare. Uit onderzoek van Follow the Money en Pointer blijkt namelijk dat één van de eigenaren van het detacheringsbureau een veroordeeld drugscrimineel is en de kwaliteit van zorgverleners soms te wensen overlaat. Ultracare voorziet de jeugd- en gehandicaptenzorg van zzp’ers. Dit meldt Skipr. 

 • VGZ stijgt naar 5e plek in benchmark duurzaam beleggen

  Uit de tweejaarlijkse benchmark duurzaam beleggen van VBDO, blijkt dat zorgverzekeraar VGZ van de achtste naar de vijfde plaats is gestegen. In de benchmark worden de 40 grootste verzekeraars van Nederland beoordeeld op hun duurzaam beleggingsbeleid. Dit meldt VGZ. 

 • Celstaf en tbs met dwangverpleging geëist tegen vader die baby doodschudde

  Een 29-jarige vader uit Breda heeft in hoger beroep een celstraf van 5 jaar en tbs met dwangverpleging tegen zich horen eisen. Eerder legde de rechtbank hem een celstraf van 7,5 jaar zonder behandeling op voor het fataal door elkaar schudden van zijn zeven maanden oude baby. Daartegen ging Kevin van de B. in hoger beroep. Dit meldt omroep Brabant. 

 • Verstikkingsgevaar Bop Bop Speenkoord met bijtspeeltje van TKMaxx

  TKMaxx waarschuwt voor de Bop Bop Speenkoord met de bijtspeeltjes leeuw en regenboog. Tijdens het spelen kunnen er kleine onderdelen loskomen waardoor er een gevaar bestaat op verstikking. De winkelketen en Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseren om de speenkoord niet te gebruiken. Dit meldt de NVWA.

 • Patiënten bij de diëtist zijn steeds ouder

  De gemiddelde leeftijd van patiënten die de diëtist bezoeken stijgt al jaren en komt in 2022 uit op 54 jaar. Dit komt onder andere doordat het aandeel patiënten van 75 jaar en ouder weer is gestegen. Ruim 61 procent van de patiënten is vrouw, net als voorgaande jaren. Dit blijkt uit de jaarcijfers van 2022 en trendcijfers over 2020-2022 van Nivel Zorgregistraties Eerste Lijn, meldt Nivel. 

 • Ieder jaar meer meldingen van uitbraken van voedselgerelateerde infecties

  In 2022 waren er 1.165 meldingen van uitbraken van voedselgerelateerde infecties. Een uitbraak is als er twee of meer zieken zijn van hetzelfde voedsel. In totaal werden er 4.470 mensen ziek. Het aantal meldingen van uitbraken van voedselgerelateerde infecties neemt ieder jaar toe. In 2016 ging het om 594 meldingen met 2.731 zieken. Het aantal is dus verdubbeld, blijkt uit het rapport Registratie voedselgerelateerde uitbraken in Nederland, 2022 van het RIVM. Dit meldt het RIVM.  

 • Steeds meer mensen met stapeling verplichte eigen betalingen zorgkosten

  Ruim 6 op de 10 inwoners van Nederland betaalden in 2020 verplicht mee aan hun eigen zorgkosten. Daarvan had 20 procent te maken met een stapeling van eigen betalingen. Mensen die in een zorginstelling wonen droegen gemiddeld de hoogste bedragen bij. Dit meldt het CBS.

 • ‘Kabinet kortzichtig in keuzes om bestaanszekerheid te verbeteren’

  In de Miljoenennota is veel – terechte – aandacht voor bestaanszekerheid. Volgens Cedris ontbreken daarbij concrete maatregelen om betaald werk voor meer mensen bereikbaar te maken. Extra inkomensondersteuning, zoals een verhoging van de huurtoeslag en de tegemoetkoming in kosten van kinderen, is voor veel inwoners nu keihard nodig, maar voor de langere termijn acht Cedris dat niet voldoende. Minstens zo belangrijk is om meer mensen perspectief te bieden op een blijvende inkomensverbetering via een betaalde baan. Volgens Cedris staan veel mensen met een arbeidsbeperking nog langs de zijlijn, terwijl ze met wat extra ondersteuning uitstekend aan het werk kunnen. Dit meldt Cedris.  

 • Longfonds reageert op plotseling overlijden van fotograaf Erwin Olaf

  De fotograaf Erwin Olaf, die enkele weken na een longtransplantatie is overleden, heeft volgens het Longfonds veel betekend voor mensen die dezelfde longaandoening hebben. "Hij was een betrokken en bevlogen fotograaf. Hij maakte indrukwekkende zelfportretten over de ontwikkeling van zijn ziekte. Dat heeft geholpen om de aandoening bekender te maken bij het grote publiek. Het is heel fijn en heel dapper dat hij daar open over is geweest", zegt een woordvoerster van de organisatie.

meer nieuws